Hat hónap késéssel kezdik kiosztani az érettségi okleveleket

Az Oktatási Minisztérium fél éves késlekedés után végre eljuttatta az érettségi diplomákat a megyei tanfelügyelőségekhez, így a következő hetekben minden, 2014-ben Romániában érettségizett fiatal kézbe veheti oklevelét – írja a b365.ro román nyelvű hírportál.

A késlekedés annak tudható be, hogy a korrupcióellenes ügyészség (DNA) kivizsgálást indított a magánvállalkozás ellen, amely előző években az érettségi diplomákat nyomtatta.

Mint arról nyáron hírt adtunk, a Romdidac nevű vállalat 1990-től kizárólagos jogot kapott az Oktatási Minisztérium vezetőitől az érettségi és egyetemi oklevelek nyomtatására. A DNA azonban 2014 nyarán felszólította az oktatási tárcát, hogy függessze fel az együttműködést a Romdidac-kal, amely jogtalanul került monopóliumhelyzetbe. Helyette a Nemzeti Nyomda állította elő az okleveleket, ez azonban hat hónapot vett igénybe.

A tanfelügyelőségek továbbítják a nyomtatványokat az iskoláknak, ahol már remélhetőleg a következő hetekben kézbe vehetik az érettségizett fiatalok az oklevelüket

 

Kapcsolódók

Kimaradt?