Lehet jelölni háziorvosokat Az év praxisa díjra

Március 10-éig lehet jelölni háziorvost és praxisát Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázaton. A díjat 10-10 háziorvos nyerheti el munkatársaival, a nővérekkel együtt, a páciensek, illetve az önkormányzatok, tisztiorvosi szolgálatok, civil szervezetek, kórházi osztályok, szakorvosok javaslata alapján – olvasható a szervezet honlapján.

A díjra a kezdeményezés honlapján lehet jelölni, ezeket valamennyi magyarlakta területről fogadják, így az anyaországiak mellett a felvidéki, az ukrajnai, a vajdasági, az erdélyi orvosok is bekerülhetnek a nyertesek közé.

„Szép, emberi és olykor megható történetek gyógyulásról, életmentésről, vagy akárcsak egy mosolyról. Itt a hálás betegek történeteit olvashatják, néha éjjel, pizsamában szaladó háziorvosukról, újjászületésekről, és sokszor örömkönnyekről” – olvasható a pályázati felhívásban.

Mivel az egymondatos jelölések nem kerülnek kiértékelésre, a szervezők arra kérnek mindenkit, 15-20 mondatban próbálják indokolni, miért éppen azt az háziorvost jelölik, akit a pályázatban megneveztek. Írhatnak az orvos és a nővér szaktudásáról, empátiájáról, a jó orvos-beteg kapcsolatról, a bizalomról, egy- egy küzdelmes gyógyulásról, és persze az életmentésről, illetve mindarról, ami fontos. A pályázatban fel kell tüntetni az orvos és a praxisában dolgozó nővér pontos nevét, elérhetőségét.

A sztorik értékelése után a zsűri az általa legjobbnak ítélt 10-10 történetet javasolja a második körbe. A toplistás történetek - abc sorrendben- megtalálhatók lesznek Az év praxisa portálon, az olvasók választhatják ki a legjobbakat közülük. A közönségszavazatra március 15. és március 30. között kerül sor.

A díjazott praxisok az elismerő oklevelet kapnak, e mellett pedig értékes szakmai ajándékokat. A nyertesek idén két EKG berendezés, vérnyomásmérők, szakmai továbbképzés vagy konferencián való részvétel, vércukormérők, vitamin- és ajándékcsomagok, könyvcsomag okilletve wellness hétvége közül nyerhetnek egy vagy több ajándékot.

Az év praxisa immár ötödik éve díjazza a Kárpát-medence legjobb háziorvosait, tavaly kilenc erdélyi orvost, 2013-ban pedig nyolc erdélyi orvost díjaztak a páciensek beszámolói, ajánlásai alapján.

Az idei erdélyi jelöltek között dr. Márta Anna szerepel Négyfaluról, valamint dr. Orbán Sándor Székelyudvarhelyről. 

Kapcsolódók

Kimaradt?