Román politikusra is lecsapott Szeghalmi Csilla

Csúnyán átverték az Argeș megyei tanács elnökét egy helyi lap újságírói. Az ügyből szexuális botrány lett.

Az Agerpres szerint az Ancheta című lap munkatársai létrehoztak egy hamis Facebook-profilt: megnyerő külsejű ifjú hölgynek „álcázták” magukat, és így próbáltak meg a szociáldemokrata Florin Tecău kegyeibe férkőzni.

Próbálkozásuk sikerrel járt, olyannyira, hogy az amúgy házasember tanácselnök összemelegedett a közösségi oldalon lefolytatott társalgás során az „ifjú hölggyel”. A politikus tengerparti nyaralást, pitești-i állást is ígért a beszélgetőpartnerének. Társalgásuknak Florin Tecău leleplezése előtt már explicit szexuális tartalma volt.

A botrány akkor tört ki, amikor a hetilap bőségesen idézett a tanácselnök és az „ifjú hölgy” közötti beszélgetésekből. Leleplezését a tanácselnök politikai indíttatású lejárató kampánynak nevezte.

Tavaly a maszol.ro is létrehozott egy hamis Facebook-profilt, ám jóval ártatlanabb céllal. Részben saját facebookozási szokásainkból is kiindulva arra voltunk kíváncsiak, hány ismerőst tud összegyűjteni a világhálón egy kitalált személy. Kísérletünk tíz napja alatt mintegy kétszázan – képviselők, szenátorok, pártelnökök, diplomaták, befutott újságírók, neves írók, milliárdos vállalkozók, más közéleti személyiségek – jelölték be ismerősnek a bájos mosolyú lányt, Szeghalmi Csillát.

Kapcsolódók

Kimaradt?