Születésnap a brit királyi családban: Katalin hercegnő 33 éves

Ünnepelnek ma a brit uralkodói családban: január 9-én tölti 33. évét Vilmos herceg felesége, Katalin hercegnő.

Catherine Elizabeth Middleton 1982. január 9.-én látta meg a napvilágot az angliai Readingben. A Berkshire grófságban lévő Bucklebury településhez tartozó Chapel Row faluban nőtt fel. Tanulmányait a skóciai St. Andrews-i Egyetemen végezte, ahol 2001-ben találkozott Vilmos herceggel. Romantikus kapcsolatukat egy több hónapig tartó szakítás törte meg 2007-ben, de továbbra is barátok maradtak és még ugyanabban az évben újra egy pár lettek.

Amint kapcsolata Vilmossal a nyilvánosság tudomására jutott, Kate a média figyelmének középpontjába került. Sok dicséretet kapott kifinomult ízlése és öltözködése miatt. Vilmos herceg 2010-ben egy kenyai vakáció során kérte meg a kezét. Az eljegyzést hivatalosan 2010. november 16-án jelentették be Károly walesi herceg irodájában a Clarence House-ban. Az esküvőre 2011. április 29-én került sor a Westminsteri apátságban.

2013. július 22-én megszületett Vilmos és Katalin hercegné első gyermeke, György cambridge-i herceg, aki a 3. helyet foglalja el a a trónöröklési sorban.

Galériánkban néhány kevésbé ismert képet mutatunk meg a polgárlányból lett hercegnő gyermek- és kamaszkorából.

Édesanyja, Carole Middleton ölében, mindössze 15 naposan. Forrás: dailymail.co.uk Koszorúslányként, 11 évesen (jobbra Kate, balra húga, az akkor 9 éves Pippa, középen édesanyjuk, Carole). Forrás: dailymail.co.uk Iskolás lányként. Öt évesen. Forrás: a Middleton család archívuma Három és fél évesen Első gyermeke, György születése után mindenkit elkápráztatott fittségével és gyors felépülésével. Itt éppen röplabdázik, néhány hónappal a szülés után. Fotó: Reuters. A St. Andrew's iskola leány-hokicsapatában. (Kate középen, az első sorban). Fotó: <span style=  Getty Images" src="https://maszol.ro/uploads/foto/gallery1237/hokizik.jpg"> Néhány évig Jordániában élt a család. Kate (balra) 4, Pippa 2 éves. Apjukkal, Mike Middletonnal. Forrás: a Middleton család archívuma Húgával, Pippával 2007-ben Férjével, Vilmos herceggel és kisfiával, Györggyel új-zélandi látogatásukkor

Kapcsolódók

Kimaradt?