Érteni fog a beszédből a Facebook Messenger is nemsokára

A technológiai világ mára eljutott oda, hogy a beszédértelmező rendszerek már egyáltalán nem számítanak ritkaságnak. Hamarosan viszont egy újabb népszerű szoftver kaphatja meg a beszédértelmezés képességét, a Facebook Messenger.

Igazából már minden másodpercben magunknál tartunk legalább egyet, ugyanis az Apple Siri, a Google Now és a Microsoft Cortana szolgáltatásával bármikor megszólíthatjuk okostelefonunkat és tabletünket, hogy az azt tegye, amire utasítjuk. Hamarosan viszont egy újabb népszerű szoftver kaphatja meg a beszédértelmezés képességét, bár a részletekről egyelőre csak elképzeléseink vannak – olvashatjuk az Androbit.net cikkében.

Ahogyan az a címből már kiderült, a Facebook százmilliók által használt Messenger csevegőalkalmazásáról sejtjük, hogy benne a jövőben már hanggal is gépelhetjük szöveges üzeneteinket, ugyanis a cég – a cikk írásának pillanatában még ismeretlen áron – megvásárolta a Wit.ai nevű startupot, ami egészen pontosan másfél évvel ezelőtt egy beszédértelmező programozói felület (API) nyílt forráskódú publikálásával vált híressé. – A Facebook ezzel kapcsolatban leszögezte, hogy a platform továbbra is nyílt és ingyenes marad mindenki számára. – A szoftvert mára több mint 5500 szoftverfejlesztő használja alkalmazásában.

A Facebook Messenger teljes körű hangvezérelhetőségében rengeteg lehetőség rejlik, ami első látásra talán egy újabb felesleges fejlesztésnek tűnik, de ne felejtsük el, hogy rengeteg ember él olyan mozgáskorlátozottsággal, ami komolyan akadályozza a világgal való kommunikációja során, ezzel a megoldással viszont ezek a korlátok is ledőlnek.

Kimaradt?