Légisegéllyel küldik a Kim Dzsongunról szóló filmet Észak-Koreába

A Sony csaknem letiltott, ám mégis virulensen népszerűvé vált filmje, a The Interview a világon csak egyetlen helyen nem érhető el: Észak-Koreában, noha maga az ország adta a mozi alapötletét. Ráadásul éppen Észak-Korea indította a hacker támadást is a film megfékezésére. Most azonban úgy látszik, bármennyire is szeretné népét visszatartani Kim Jong-un a filmtől az mégis el fog jutni hozzájuk.

Az aktivista, Park Sang-hak fejéből pattant ki az ötlet, mely lehetővé tenné, hogy Észak-Korea lakói lássák a filmet, akár beleegyezik a kormányuk, akár nem. Park terve, hogy a levegőből ballonok segítségével, mintegy 100 000 DVD másolattal bombázza majd az országot január vége fele. Elméletileg ez majd elgondolkodtatja a népet Kim Jong-un tökéletességét illetően. Ha már láttad a mozit, akkor tudod, hogy az mennyire szívesen mutatja a vezetőt mindennek, csak nem ideális embernek.

Az ambíciózus terv célja a rezsim bosszantása. A probléma azonban nem elsősorban a ballonok eljuttatása lenne, hanem az, hogy Észak-Koreában egyáltalán ki tudja megnézni a felvételt. Az országban nagyon keveseknek van számítógép vagy DVD-lejátszója, ám akiknek ilyesmi jut, azok leginkább kormányhű emberek. Kérdéses tehát, hogy az akció mennyire lenne sikeres, ám mindenesetre érdekes lenne látni, hogy milyen hatással van az országra az a film, amitől a diktátor ennyire retteg.

Kapcsolódók

Kimaradt?