Halállal és deportálással fenyegették a magyarokat és Antal Árpádot

Halálos fenyegetések és gyűlölködő kommentek tömkelege zúdult Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester Facebook oldalára, miután a magyarellenességéről elhíresült politikus, Bogdan Diaconu megosztotta a saját Facebook-oldalán Antal Árpádnak a prefektúra épülete előtt tartott himnuszéneklést bemutató fényképalbumát.

A román képviselő azzal a megjegyzéssel osztotta meg a tiltakozó megmozdulást bemutató albumot, hogy „miközben Antal Árpád kivezényeli a magyarokat himnuszt énekelni, mi arra ébredünk, hogy a magyar szélsőségesek Magyarország számára sajátítják ki a román földet és mi nem teszünk semmit”.

A szélsőséges román politikus követői és ismerősei a legválogatottabb trágárságokat vágták a sepsiszentgyörgyi polgármester fejéhez, miközben a magyarokat kiutasítással és halállal fenyegették. „Halál a bozgorokra! Ki a bozgorokkal az országból! Menjetek vissza Mongóliába! Megy a vonat Galacon, felakasztott magyarokkal van tele! Haljatok meg a zászlótokra felakasztva! Deportálnálak titeket, vagy éjjel álmotokban bombáználak le”, írják Antal Árpád Facebook oldalára.

Diaconu feljelentette Antal Árpádot. Feljelentette szerdán a legfőbb ügyészségen Bogdan Diaconu képviselő Antal Árpádot. A szélsőséges blogbejegyzéseiről elhíresült politikus – aki nemrégiben bevallottan magyarellenes pártot alapított – panaszában a nemzetbiztonsági veszélyeztetésével és gyűlöletkeltéssel vádolja Sepsiszentgyörgy polgármesterét a Szövetségi Képviselők Tanács legutóbbi ülésén mondott beszéde miatt, amelyről részletesen beszámolt a román sajtó is.

Többen megfenyegették a polgármestert: „Jó ez a kép, de még jobb lenne kötéllel a nyakadban”, „Adjon valaki egy puskát és egy golyót a kezembe és ennek a gazembernek annyi”, miközben a magyarokat szolgáknak és szemeteknek nevezték, akiket el kell takarítani a föld színéről.

Az Antal Árpád közösségi oldalára irányított gyűlölködők szerint a székely zászlót be kellene tiltani, az erdélyi magyaroknak a román állampolgárságát meg kell vonni, és a mongol származású magyarok választhatnak, vagy elmennek az országból, vagy meghalnak.

A Mikó Imre Jogvédő Szolgálat az üggyel kapcsolatosan értesíti az Országos Diszkriminációellenes Tanácsot, az ügyészséget és a diplomáciai testületeket.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?