Egy gyilkossággal vádolták, negyvenkettőt ismert be

Elfogása után 42 gyilkosságot ismert be egy 26 éves brazil férfi, akit a hatóságok eredetileg "csupán" egy nő megölésével gyanúsítottak - közölte a dél-amerikai ország rendőrsége csütörtökön Rio de Janeiróban.

A fiatalember elmondása szerint kilenc év alatt 38 nőt, 3 férfit és egy gyereket ölt meg. A kétéves kisfiú egyik áldozatának a gyereke volt, és azért végzett vele, hogy sírásával ne lármázza fel a szomszédokat.

Pedro Henrique Medina, az ügy egyik nyomozója a brazil Globo televíziónak azt mondta: a férfi olyan részletességgel írta le a gyilkosságokat, amire csak az képes, aki jelen volt a bűncselekményeknél, ezért úgy vélik, igazat mond. Mindazonáltal a rendőrség még bizonyítékokat keres, a férfi által elmondottakat összevetik a környéken elkövetett felderítetlen gyilkosságok aktáival.

A bűncselekményeket beismerő Sailson José das Graças is interjút adott a tv-csatornának. Közönyösen mesélte el, hogyan választotta ki áldozatait, akiket alaposan, volt, hogy egy hónapon át tanulmányozott, mielőtt végzett velük. Információt gyűjtött arról, hogy hol, milyen házban laknak, kikkel élnek, milyen a családjuk.

Mint mondta, az első gyilkosságot 17 évesen követte el, és később "az adrenalin miatt" folytatta. Tetteiért "legcsekélyebb megbánást" sem érez, és ha egy nap kiszabadul, ott folytatja, ahol abbahagyta, mert "szeret gyilkolni" - mondta a férfi.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?