Véletlenül Irakba ígérkezett a magyar modell

Horváth Bianka magyar modellt az első nemzetközi divatshow-ra hívták meg az észak-iraki Erbilben, az autonóm kurd terület fővárosába. Tévedésből mondott igent, de ha volt is egy adag félsz benne az indulás előtt, végül nem bánta meg a döntését.

magyarmodell irakban"Telefonon hívtak egy őszi divatbemutatóra, amire igent mondtam. Nem sokkal később kiderült, félrehallottam a város nevét, de akkorra már megvolt a repülőjegyem és a szállásom is Erbilbe. Ijedtségemre édesanyám aggódó telefonhívása is rátett egy lapáttal, de végül győzött a kíváncsiságom" – meséli a Borsnak a különleges helyeket kedvelő ifjú modell. 

Bianka azzal nyugtatta magát, hogy biztonságban lesz, hiszen kedvese egyik barátja a bemutató szervezője.

Sivatagi dűnék, szétlőtt házak és égő autók helyett egy vidámparkkal és plázával büszkélkedő, nyugati világot idéző közegbe csöppentem. Luxusautó jött értünk, elegáns biztonságiak kísértek a sokcsillagos, makulátlanul tiszta hotelbe. Közel másfél millióan élnek itt, a városban rengeteg az új beruházás.

"A tehetősek a nemzetközi divatot követik, számos világmárka van jelen, s a hölgyek egy része nem ragaszkodik az iszlám világban hagyományos csadorhoz. Akik igen, azok közül sokan odahaza divatoznak.

Az ottani emberek rendkívül kedvesek és segítőkészek, mintha minden percben, minden tettükkel azt sugallták volna: a külföldiekben téves kép él Irakról és az irakiakról. Annyira jól éreztem magam, hogy bármikor visszamennék" – mondta lelkesen Bianka.

Kimaradt?