Letartóztatható Cătălin Teodorescu képviselő is

Hozzájárult kedden az alsóház a demokrata liberális Cătălin Teodorescu képviselő előzetes letartóztatásához is. A képviselők a múlt héten még megtagadták az ügyészség kérését.

A képviselők kedden arról a határozatról szavaztak, amellyek kijavították a múlt heti döntésbe becsúszott hibát. Mint ismert, egy hete a jóváhagyáshoz szükséges (a jelenlévők fel plusz egy) 147 szavazat helyett 146-an szavaztak a letartóztatás engedélyezése mellett. Kiderült azonban, hogy a jelenléti jegyzőkönyv téves volt: a teremben a múlt héten valójában eggyel kevesebb képviselő volt jelen, így a letartóztás jóváhagyásához elegendő volt a 146 szavazat.

Mint ismert, Cătălin Teodorescu ugyanannak a korrupciós ügynek a gyanúsítottja, mint Markó Attila, ennek ellenére az RMDSZ-es képviselő letartóztatását múlt héten engedélyezte az alsóház, a román politikusét pedig nem. A döntésnek nagy visszhangja volt, a kormányfő és az államfő is szorgalmazta a szavazás megismétlését.

Cătălin Teodorescu ellen eddig bírósági felügyelet mellett zajlott a bűnvádi eljárás. A képviselőház döntése után elképzelhető, hogy az ügyészek őrizetbe veszik. Mint ismert, Markó Attilát múlt héten beidézték az ügyészségre, ám nem jelent meg. Ügyvédje szerint a vádhatóság bármikor elfogatási parancsot adhat ki ellene.

Kapcsolódók

Kimaradt?