Koala harapott meg egy nőt, 12 öltéssel varrták össze a sebét

Koala harapott meg egy kutyát sétáltató nőt Adelaide mellett és olyan súlyosan megsebesítette a lábán, hogy 12 öltéssel kellett összevarni a sebét és több napos kórházi kezelésre szorult.

Eddig leginkább leveleket rágcsáló békés, aranyos állatnak ismertük a koalát, de egy nemrég történt támadás alaposan megváltoztathatja, amit a tündéri kedvencről gondoltunk. Nemrégiben egy vadon élő koala harapott meg egy kutyát sétáltató nőt az Adelaide-tól északra található Willastonnál.

Az áldozat a 891 ABC rádiónak azt mondta, a kutyái rohantak rá a koalára, amíg ő a lányával sms-ezett és az állat akkor harapott bele a lábába, amikor a kutyái elé állt. A koala nem is engedte el, a nő ezért az ujjával feszítette szét a koala állkapcsát, hogy ki tudja szabadítani a lábát. Az állat a hátára fordult, egy ideig kapálózott, majd visszafordult és a legközelebbi fához vonult vissza.

Az állatok megijedtek

A nő lába nagyon vérzett, de még 2,5 kilométert kellett gyalogolnia hazáig, ahonnan a lánya vitte be a kórházba. Tizenkét öltéssel varrták össze a sebét, négy napig bent is tartották és antibiotikumokat kapott. Az áldozat azt mondta, egyáltalán nem hibáztatja a koalát, mert vadon élő állat és nem szabad közel menni hozzá.

A rádió egy állatvédelmi szakértőt is megszólaltatott, aki szerint a koala nem akarhatta megtámadni a nőt, inkább csak védekezett - és a koalák számára a legjobb védekezés, ha felmásznak egy fára. Ez a fa ebben az esetben a nő lába lehetett - tette hozzá. Arról is beszélt, az emberek szelídnek hiszik a koalákat, amelyek szeretik, ha megsimogatják őket, de a valóság az, hogy ilyenkor az állatok megijednek és azt szeretnék, ha békén hagynák őket.

Az interneten egyébként több videó is található a koalák "támadásairól". Az egyiket a Daily Mail is közzétette cikkében: 

Kimaradt?