Ártatlannak tartja magát az AC/DC csúnyán megvádolt dobosa

Phil Rudd, az AC/DC dobosa ártatlannak vallotta magát mind a halálos fenyegetés, mind a kábítószer-birtoklás vádpontjában, melyek több év börtönbüntetést is jelenthetnek.

Az 60 éves rockzenész lakóhelye, az új-zélandi Északi-szigeten található Tauranga bírósága előtt tett vallomást kedden - közölte Rudd ügyvédje. November 6-án tartóztatták le a dobost tengerre néző, fényűző házában kettős gyilkosságra való fejbujtás gyanújával. Óvadék ellenében akkor szabadon bocsátották, és az ügyészség ezt a vádat később bizonyítékok hiánya miatt ejtette. A halálos fenyegetés és kábítószer-birtoklás vádjait azonban fenntartották. A következő meghallgatást február 10-re tűzték ki.

A Young-testvérek, Malcolm és Angus által 1973-ban alapított ausztrál zenekar ezen a héten adja ki Rock or Bust című új albumát. Az együttes több mint 200 millió lemezt és CD-t adott el, leghíresebb számaik közé tartozik a Highway to Hell és a Let There Be Rock. Az együttes 2008 óta először ad ki új albumot. A demenciában szenvedő Malcolm Youngot unokaöccse, Stevie Young ritmusgitáros helyettesítette, ő kísérte az utolsó, még a zenekarban játszó alapító tag, Angus Young hosszú gitárszólóit.

Malcolm Young demenciáját először testvére észlelte hat évvel ezelőtt, Black Ice című albumuk felvételeinek idején. A mindig rendezett Malcolm feledékenységét vette észre elsőként. "Először láttam a dolgait rendezetlennek, sok mindent összekevert. Akkor kezdtem megérteni, hogy valami nem stimmel Malcolmmal. Kértem, kapcsoljon kicsit vissza, de azt mondta, dolgozni akar, amíg bírja. A felvételek végén azonban már a saját dalaira sem emlékezett" - mondta Angus Young hétfőn az ausztrál ABC-csatornán.

Az AC/DC szeptemberben hozta nyilvánosságra, hogy a 61 éves Malcolm Young egészségügyi problémái miatt visszavonul.

Kapcsolódók

Kimaradt?