Ellopták a hackerek Brad Pitt tankos filmjét

Letölthetőek a fájlmegosztó oldalakról a november 24-i, a Sony Pictures lebénító hackertámadás során megszerzett öt mozifilm dvd screenere (vízjellel ellátott, kritikusoknak vagy az akadémia tagjainak szétküldött kópia).

Harag című Brad Pitt-film futotta be a legnagyobb karriert az interneten, november 30-ig a Variety szerint 1,2 millióan töltötték le. Ez nagy vérveszteség a stúdiónak, hiszen a film még mindig megy a mozikban. A másik négy kiszivárgott filmet még csak fesztiválokon vetítették Amerikában.

A Jamie Foxx főszereplésével készült Annie című musical december 19-től lesz látható Amerikában. A híres angol impresszionista festő életéről szóló Mr. Turnert és Julianne Moore Still Alice című drámáját decemberben pár amerikai nagyvárosban bemutatják az Oscar-nevezés miatt, a To Write Love On Her Armsot viszont csak jövőre tervezik bemutatni. Ezeknek a filmeknek már jóval kisebb az online népszerűségük, az Annie vezet 206 ezer letöltéssel.

A hackerek GOP, vagyis Guardians of Peace (A béke őrzői) néven azonosították magukat. A Sony nem vetette el annak lehetőségét, hogy a The Interview című, Kim Dzsongunból viccet csináló komédia miatt berágott észak-koreaiak a tettesek, de ez is csak találgatás, bizonyíték nincsen. 

 

Kimaradt?