Tablettel tér vissza a Nokia

A telefonos üzletágat már a nevet is lecserélő Microsoft viszi tovább, a Nokia viszont visszatért. Meglepő módon egy tablettel, ami viszont sajnos semmilyen más szempontból nem túl meglepő – írja a HVG.

Az újrakezdést is szimbolizáló N1 néven mutatta be első, androidos táblagépét a Nokia. Mármint tényleg a Nokia: a Microsoft ugyanis csak a telefonos részleget vásárolta meg a finnektől (az okostelefonokon pedig már le is cserélték a Nokia nevét Microsoftra), így a finn vállalat maradéka szoftverekben, és úgy tűnik, hogy telefonon kívül másféle eszközök fejlesztésében is látja a jövőjét.

A Nokia N1 az iPad mini kategóriájában indul harcba, hiszen az Apple gépéhez hasonlóan a finn tablet is 7,9 colos. A masina dizájnja is az új iPad minire emlékeztet.  A 2048x1536 pixeles képernyőt kapott gépbe az Intel 2,3 GHz-es Atom Z3580 processzora került, egy PowerVR G6430 grafikai vezérlő és 2GB RAM társaságában. A beépített tárhely 32 GB-os (nem bővíthető), a hátsó kamera 8 megapixeles, az aksi pedig az átlagot felülről súroló 5300 mAh-es kapacitással rendelkezik. A táblagépre Androidot telepítenek, mégpedig annak legújabb, 5.0 Lollipop verzióját.

A gépet jövő év első negyedévében dobja piacra a Nokia, elsőként Kínában, 249 dolláros nettó áron.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?