banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Androidos csúcsmobillal térhet vissza a Nokia

Kínai források szerint a Nokia új, androidos csúcsmobil fejlesztésén dolgozik a színfalak mögött. A telefon azonban nem viselheti a finn cég nevét a Microsofttal kötött szerződés miatt – írja az Index.

Egyre több helyen kering arról pletyka, hogy a Nokia hamarosan androidos csúcsmobillal tér vissza. Kínai értesülések szerint az új okostelefon fejlesztésén már dolgozik a N9 dual simes készüléket is gyártó csapat. Ez volt az a Nokia telefon, amely nem Windowst, hanem a finn cég Meego nevű Linux-alapú szoftverét futtatta, és megjelenésekor nagy érdeklődésre tartott számot.

A Nokia márkanevet, és a cég telefonrészlegét ugyan jelenleg a Microsoft birtokolja egy tíz éves szerződés értelmében, azonban a Nokia is piacra dobhatja saját készülékeit ha olyan külső gyártókkal és beszállítókkal dolgozik, mint a Compal vagy a Foxconn.

A helyzeten ugyan nem változtat, de a Microsoft új, Windows Phone operációs rendszert futtató okostelefonjai már csak Lumia néven, a Nokia márkajelzés nélkül jelennek meg, a redmondi társaság a saját logóját helyezi el a készülékeken. Azonban ha igazak a mostani pletykák, akkor a Nokia név nem tűnik el teljesen a telefonpiacról, csak - a microsoftos szerződés miatt - átalakul.

Egyelőre annyi bizonyos, hogy a finn vállalat másfél hét múlva, november 17-én fontos bejelentést tesz. Az, hogy milyen fejlesztésről van szó, nem árulták el, még homály fedi. Egy Twitter-bejegyzés a Nokia marketing vezetője, Barry French blogposztjához vezet, amelyben azt taglalta szeptember elején, hogy a Nokia márkanév nagyon is él, sőt továbbra is több vasat tartanak a tűzben. "A halálomról szóló hírek erősen túlzóak" - idézte Mark Twain híres mondatát.

banner_y97vR58b_970x250.png

Kimaradt?