Elena Udrea is a jobboldal jelöltjét támogatja

Arra kérte péntek este támogatóit Elena Udrea, hogy az elnökválasztás második fordulójában a Szociáldemokrata Párt és Victor Ponta kormányfő ellen szavazzanak.

A Népi Mozgalom Pártjának (PMP) elnöke sajtótájékoztatóján arra buzdította híveit, hogy éljenek a szavazati jogukkal. „Az én szavazótáborom a jogállamiság értékeinek szem előtt tartásával vesz részt a második fordulóban. A november 16-án leadott szavazatuknak Ponta-ellenes szavazatnak kell lennie” – fogalmazott a politikus.

Elenea Udrea a sajtótájékoztatón egyszer sem mondta ki nyíltan, hogy a jobboldal versenyben maradt jelöltjére, Klaus Johannisra fog szavazni, sőt bírálta is a nagyszebeni polgármestert. „Én a PSD és Victor Ponta legkövetkezetesebb ellenfele voltam, e szerint fogok szavazni” – jelentette ki.

Az első fordulóban részt vett fontosabb jelöltek közül a PMP elnöke volt az utolsó, aki állást foglalt a második fordulóval kapcsolatosan. Mint ismert, a jobboldal jelöltjét feltételekkel ugyan, de Monica Mavovei is támogatja.

Victor Ponta mellé több volt jelölt is felsorakozott: Corneliu Vadim Tudor, Dan Diaconescu, Teodor Meleșcanu és Călin Popescu Tăriceanu is. Az RMDSZ azt üzente választóinak, hogy szavazzanak belátásuk szerint.

A fontosabb politikai szereplők közül Traian Băsescu az egyetlen, aki egyelőre hallgat. Elemzők szerint az államfő azért nem nyilvánít véleményt a versenyben maradt két jelöltről, mert nem akarja rontani Klaus Johannis esélyeit azzal, hogy mellé áll.

Kapcsolódók

Kimaradt?