Újabb furcsa szövetségest szerzett Victor Ponta

A szélsőségesen nacionalista Corneliu Vadim Tudor után a végletekig populista Dan Diaconescu támogatását is megkapja a második fordulóban Victor Ponta államfőjelölt.

Az OTV nevű – időközben bezárt – televízió volt tulajdonosa csütörtök este azt mondta, ha választania kell egy „felettes” és egy „a beosztottja” között, akkor az előbbit választja. „Nem szavazok Klaus Johannisra” – jelentette ki az üzletember, akinek 4 százalékos támogatottsága volt az első államfőválasztási fordulóban.

Dan Diaconescu fenntartja, hogy a miniszterelnököt továbbra is a politikai ellenfelének tekinti. Ám beszámolója szerint Victor Ponta megígérte neki, hogy teljesíti az államfőjelölti programjában foglaltak 20 százalékát, többek között a nyugdíjak megadóztatásának eltörlését és a gyermeknevelési támogatás növelését. 

A Dan Diaconescu Néppárt (PPDD) elnökének bejelentése nem meglepetés, hiszen korábban Victor Ponta a PPDD-t a kormányzásba is bevonta. Más kérdés, hogy a választási kampányban - Vadim Tudorhoz hasonlóan - Diaconescu durván támadta a miniszterelnököt.

Kapcsolódók

Kimaradt?