Nem lesz nyilvános vita Ponta és Johannis között?

Akár el is maradhat a versenyben maradt államfőjelöltek második forduló előtti nyilvános vitája, mert a felek nem tudnak kiegyezni a helyszínben.

Szerdán a jobboldal jelöltje, Klaus Johannis elutasította Victor Ponta kampánystábjának azt a javaslatát, hogy négy alkalommal vitázzanak, eltérő témakörökről november 16-a előtt négy különböző hírtelevízió stúdiójában. A nagyszebeni polgármester ehelyett azt indítványozta, hogy a temesvári egyetemen üljenek le szemtől szemben, a sajtó jelenlétében.

Ez a javaslat azonban Victor Pontának nem tetszik. A kormányfő szerda este a Facebook-oldalára azt írta: „nemes” az indítvány, hogy Temesvár legyen a helyszín, de ezzel az erővel vitázhatnának az akadémián, egy gyárban, egy öregotthonban, katonai egységben, falusi kultúrházban vagy akár egy kórházban is.

Ponta szerint Johannis nagyon tart a médiától és attól, hogy vitájukat újságírók moderálják. Hangsúlyozza, hogy az általa helyszínként javasolt négy hírtelevízió irányultsága „a teljes politikai palettát lefedi”, újságíróik felkészültsége pedig szavatolja a viták kifogástalan lebonyolítását.

Kapcsolódók

Kimaradt?