Ezek a legnépszerűbb mobilgyártók jelenleg

Nehéz szavakat találni arra, ami a mobilpiacon most történik. A Xiaomi menetelését már tavaly is előrejeleztük, a sebességéről már pár napja is beszámoltunk, de egy táblázatban látni ezeket a számokat, nos, ez túlzás nélkül elképesztő – írja a HVG.

A Kína Apple-jének tartott, egzotikus nevű Xiaominak mindössze egy egyetlen negyedévre volt szüksége ahhoz, hogy két helyet előrelépve a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártója legyen a Samsung és Apple után.

A Xiaomi egy év alatt 211,3 százalékos növekedést tud felmutatni, és nem csak arról van szó, hogy alacsonyabb szintről könnyű százalékosan nagyot ugrani – hiszen a vállalat már több mobilt ad el, mint a szintén szépen fejlődő Lenovo, a sokkal ismertebb LG vagy éppen a szintén ismert, de a top 5-ből régóta kiszorult Sony.

Szintén érdemes megfigyelni, hogy a Xiaomitól kinek kell félnie. Ilyen szemmel nézve a Samsung a legfontosabb szereplő a táblázatban: a dél-koreai vállalat növekedése egyértelműen megállt, sőt szignifikáns mértékben visszaesett. Egy év alatt 8,2 százalékos csökkenés hatalmas visszaesésnek számít. És nem csak a részesedésük csökkent: míg a Samsung a tavalyi harmadik negyedévben 85 millió telefont tudott értékesíteni, az idei vonatkozó három hónap alatt 78,1 milliót.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?