A Facebook lassan túlnövi Kínát

Már jócskán több mint egy milliárd felhasználója van a világ egyik legjelentősebb közösségi hálójának, a Facebooknak. Viszonyítás képpen eláruljuk, hogy a szám hamarosan több lesz, mint amennyi lakosa Kínának van és most csak az aktív felhasználókról beszélünk – írja az IT Mozaik.

A Facebook kedden tette közzé 2014 harmadik negyedében elért sikereit, melyben az elmúlt hónapban aktív felhasználók száma volt a legimpresszívebb adat. A szám minden kétséget kizáróan hatalmas: 1,35 milliárd ember jelentkezett be Facebookra a vizsgált időszakban.

Ez valóban hozzávetőlegesen megegyezik Kína lakosságának számával, amiről nem szabad elfeledni, hogy még mindig a világ legnépesebb országa szorosan India mellett. Ha ez nem lenne elegendő viszonyítási alap, akkor még hozzátennénk, hogy az Egyesült Államok (316,1 millió fő) és Európa (742,5 millió fő) összeadott populációja is alig haladja meg az 1 milliárdot.

Emellett hasonlóan magas számokat láthatunk az elmúlt hónapban mobilon keresztül bejelentkezők között, ez ugyanis elérte a roppant magas 1,12 milliárdos végösszeget, ami a tavalyi adatokhoz képest 29%-os növekedést jelent. A havi aktív felhasználók száma is drasztikusan emelkedett, így az elmúlt évihez képest 14%-kal lett több. Ha ez ilyen ütemben halad tovább, akkor jövő évben ilyenkor egyértelműen a Facebook lesz az az entitás, melyhez egyszerre a világon a legnagyobb népesség kapcsolódik.

Kapcsolódók

Kimaradt?