A Facebook a "butamobilosokat" is behálózná

Már a szegény országokban is mobilról facebookoznának az emberek. Ők jelentik a cég új célpontját – írja az Origo.

A közösségi oldal a feltörekvő piacok lehalászására készül - ezt Jane Schachtellel, a cég technológiai és telekommunikációs stratégiáért felelős igazgatója mondta az Origónak telekommunikációs szolgáltatók informatikai szövetsége, az ETIS budapesti közgyűlésén.

A Facebook legutóbb júliusban, pénzügyi adatainak ismertetésekor tette közzé a működésével kapcsolatos adatokat. A közösségi oldal felhasználói bázisa folyamatosan nő, ma már több mint 1,32 milliárd ember használja világszerte. Egyre többen vannak azok, akik okostelefonról vagy táblagépről lépnek be az oldalra - nem véletlen, hogy bevételeik java része is a mobil hirdetésekből folyt be.

"Ott akarunk jelen lenni, ahol az emberek az idejüket töltik, és ez a mobil. A partnereinket is arra biztattuk, hogy kövessék a példánkat – mindez szerencsére a mobil felhasználóink számának növekedésében és a bevételeinkben is érezteti a hatását. Mobil világban élünk – és ez még inkább igaz a feltörekvő piacokra, ahol nem ritkán ez az egyetlen olyan csatorna, amelyen keresztül emberek hozzáférhetnek az internetes szolgáltatásokhoz.” - magyarázta Schachtel.

Nem csak a felső kategóriás okostelefonok tulajdonosait akarják megnyerni maguknak, komoly fantáziát látnak az olyan – elsősorban afrikai, ázsiai és latin-amerikai – piacokban is, ahol a legtöbben a magyar köznyelvben csak „butafonnak” nevezett, olcsó mobilkészülékeket vagy a belépőkategóriás okostelefonokat használják.   

Kimaradt?