Kilövés után rögtön felrobbant a NASA rakétája (VIDEÓ)

Az Antares a Cygnus nevű teherűrhajót juttatta volna el a Nemzetközi Űrállomásra. A robbanásban senki sem sérült meg, és az indítóállásban sem keletkeztek súlyos károk – írja a hvg.hu.

Másodpercekkel az indítás után felrobbant az Antares amerikai hordozórakéta, amely a Cygnus elnevezésű teherűrhajót juttatta volna el a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) - jelentette kedden az amerikai űrkutatási ügynökség (NASA) internetes csatornája.

A legénység nélküli űrhajót az egyesült államokbeli Virginia állam Wallops szigetéről bocsátották fel. A robbanás az indítás után hat másodperccel történt, az űrhajó épphogy elrugaszkodott az indítóállásról. A robbanásban senki sem sérült meg, és az indítóállásban sem keletkeztek súlyos károk. A baleset oka egyelőre nem ismert.

http://www.youtube.com/watch?v=MZ0SgAU9LXI

Az Orbital Sciences nevű amerikai magántársaság teherűrhajója több mint két tonna terhet, élelmet és a tudományos kísérletekhez szükséges berendezéseket és anyagokat szállított volna az űrállomásra.

Az Orbital Sciencesnek ez lett volna a harmadik űrbéli küldetés. A magánvállalat első, Cygnus típusú teherűrhajóját januárban bocsátották fel, majd július közepén is az ISS-re indítottak egy ilyen rakétát. Az amerikai űrkutatási hivatal 1,9 milliárd dollárt fizet az Orbital Sciencesnek, hogy utánpótlást szállítson legalább nyolc alkalommal 2016-ig az ISS-re. Hasonló szerződést kötöttek a SpaceX céggel is.

Kimaradt?