Már csak a bírákon múlik Hrebenciuc letartóztatása

Tudomásul vette hétfőn a képviselőház plénuma Viorel Hrebenciuc lemondását a parlamenti mandátumáról, így az ügyészség hamarosan kérheti a korrupcióval gyanúsított politikus előzetes letartóztatását a bíróságtól.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) volt képviselőházi frakcióvezetője lemondásának előbb a Hivatalos Közlönyben is meg kell jelennie. Mint ismert, a politikus a múlt héten közölte, hogy megválik mandátumáról, mert nem szeretné, ha az ellene zajló eljárások ártanának a PSD megítélésének.

Hrebenciuc ellen két bűnvádi eljárás is indult. Az egyik az erdőrestitúcióval kapcsolatos ügyben, amelyben bűnszövetkezet létrehozásával, befolyással történő üzérkedéssel és befolyással történő üzérkedésre történő buzdítással gyanúsítják. Ebben a dossziéban a fiát már letartóztatták.

Emellett a politikust egy másik ügyben befolyással történő üzérkedéssel és megvesztegetéssel gyanúsítják. Az ügyészek lehallgatott beszélgetések alapján azt állítják: a volt képviselő segítséget ígért Dan Șova szenátornak a PSD elnöki tisztségének megszerzéséhez, ha párttársa felgyorsítja egy új amnesztiatörvény parlamenti elfogadását.

Kapcsolódók

Kimaradt?