Halep mellett Schwarzeneggerel is kampányol Victor Ponta

Nem csak a teniszező Simona Halep, hanem az amerikai színész-politikus Arnold Schwarzenegger is felbukkan Victor Ponta államfőjelölt legújabb kampányfilmjében, amelyet csütörtökön sugárzott a Romania Tv hírtelevízió.

A háromperces klip fő üzenete az, hogy a politikus szoros kapcsolatban áll a sporttal. A filmben a legtöbbször az idén szenzációs teljesítményt nyújtó Simona Halep arca jelenik meg, és felbukkan benne Mihai Covaliu világbajnok vívó is. A klip azt sejteti, hogy mindketten Victor Ponta támogatói.

A film felidézi, hogy a jelölt korábban a román kosárlabda ifiválogatott tagja volt. Arnold Schwarzenegger úgy csöppent bele Ponta kampányába, hogy a 2012-es londoni kosárlabda világbajnokság döntőjét a román kormányfő mögött ülve nézte végig. Erről fotók is készültek, amelyek a filmbe is belekerültek. (A kampányklip a hírtelevízió honlapján tekinthető meg, a 11 órás híradó 48. percétől.)

Mint ismert, Victor Ponta számtalan bírálatot kapott amiatt, hogy Simona Halepnek a világelső teniszező fölött aratott győzelmét is kampánycélokra használta fel Facebookon. A politukust emiatt fejelentették a közösségi oldal működtetőinél, így a román sportolóra vonatkozó posztját csütörtökre törölte a Facebook.

Kapcsolódók

Kimaradt?