Ponta azonnal lecsapott Halep szenzációs győzelmére

Egy szerdai Facebook-posztja miatt támadták Victor Ponta miniszterelnököt a közösségi oldal kommentelői. A szociáldemokrata államfőjelölt másodpercekkel Simona Halepnek a világelső Serena Williams fölött aratott szenzációs győzelme után írt gratuláló bejegyzést a román teniszezőnek.

A kommentelők visszatetszőnek minősítették Ponta gesztusát.Azzal vádolták a politikust, hogy csak meg akarja lovagolni Halep népszerűségét. A bejegyzéshez hozzászólok azt is kifogásolták, hogy nem Ponta érdeme Simona Halep győzelme, ezért ne használja fel kampánycélokra a diadalát.

„Sinoma Halep történelmi győzelmet aratott a szingagpúri WTA-világbajnokságon! A mi sportolónk legyőzte a világelső Serena Williamsot! Gratulálok, Simona, nagyon boldoggá és büszkévé tettél 20 millió románt!” – így gratulált Simona Halepnek Facebook-oldalán a miniszterelnök.

A bíráló megjegyzések sem várattak sokat magukra: „Nem tudod másképp népszerűsíteni magad? Hagyd békén Simonát, nem segítetted semmivel”; „Szerencse, hogy Halep értéket ad az országnak, majd legalább lesz amit  tönkretegyél.”  „Csak lassan a gratulációkkal, mert egyelőre semmi érdemed nincs a győzelemben” – záporoztak a kommentek.

Délután ötig a bejegyzéshez már 1500 hozzászólás érkezett. Több kommentelőt az is zavar, hogy Ponta még fizetett is, hogy több helyre eljusson a Facebook-posztja.

Mellesleg nem ez az első eset, hogy az államfőjelölt Simona Halep népszerűségéből próbál politikai tőkét kovácsolni. Augusztus elején, amikor a teniszezőnő beindította Facebook-oldalát, Ponta arra buzdította szimpatizánsait, hogy lájkolják az oldalt, a kattintás azonban a saját oldala lájkolóinak számát növelte.

 

Kimaradt?