Korodit is belekevernék az erdő-visszaszolgáltatási botrányba

Határozottan cáfolta péntek este Korodi Attila, hogy bármilyen formában érintett lenne az erdő-visszaszolgáltatásokkal kapcsolatos korrupciós ügyben.

Az RMDSZ-es környezetvédelmi miniszter neve abban a jelentésben szerepel, amelyre hivatkozva a korrupcióellenes ügyészség hat gyanúsított előzetes letartóztatását kéri a legfelsőbb bíróságtól.

A telefonlehallgatási jegyzőkönyveket is tartalmazó, Agerpres által idézett dokumentum szerint több vádlott – Kádas József, Iacob Sorin Ioan és Matasel Ioan – azt állította, hogy felvették a kapcsolatot Korodival. Szándékuk azt volt, hogy a miniszter gyakoroljon nyomást a visszaszolgáltatások kapcsán a Romsilva igazgatójára.

Korodi Attila az Agerpresnek elmondta, senkivel sem tárgyalt visszaszolgáltatásokról azok közül, akik belekeverték a nevét ebbe az ügybe. Megjegyezte: a környezetvédelmi minisztérium hatásköre csak nagyon kis mértékben terjed ki az erdőkre, az erdőgazdálkodás ugyanis egy másik tárcához tartozik.

A miniszter elmondta, az ügyészek nem is keresték meg ebben az ügyben, de ha kérik, szívesen áll a rendelkezésükre. A politikus ugyanakkor üdvözölte, hogy a hatóságok kezdik feltárni az erdő-visszaszolgáltatásokkal kapcsolatos visszaéléseket.

Kapcsolódók

Kimaradt?