Kelemen Hunor levélben gratulált Orbán Viktornak

Levélben gratulált hétfőn Kelemen Hunor szövetségi elnök Orbán Viktor miniszterelnöknek, Semjén Zsolt kormányfőhelyettesnek és a Fidesz-KDNP színeiben tisztséget nyert polgármestereknek és önkormányzati képviselőknek a vasárnapi helyhatósági választásokon elért eredményekért.

„Ez a győzelem, úgy gondolom, egyértelműen bizonyítja azt, hogy Magyarország polgárainak határozott jövőképük van, ennek megvalósítását pedig helyi szinten is az országot jelenleg kormányzó pártszövetségre szeretnék rábízni, méltányolva a kormányzás eddigi eredményeit” – fogalmaz levelében az RMDSZ elnöke.

Kelemen ugyanakkor reményét fejezi ki, hogy a magyarországi önkormányzati tisztségviselők hatékony és szoros kapcsolatot ápolva együttműködnek az erdélyi magyarság érdekvédelmi szervezetének helyi vezetőivel a magyar nemzet céljainak megvalósítására.

A szövetségi elnök emlékeztet arra, hogy az erdélyi magyarság számára továbbra is jelentőséggel bírnak a magyarországi és romániai települések között kiépült testvérkapcsolatok, és mindazon együttműködési formák, amelyek révén – határon innen és túl – a magyar emberek érezhetik azt, hogy egyazon nemzetközösség tagjai, és amelyek megerősítik őket az egyazon értékközösséghez való tartozásukban.

„Szeretnénk megőrizni, szorosabbra fonni továbbá a határ menti megyék, kistérségek és régiók közötti együttműködést is, hiszen a közös fejlesztési tervek megvalósítását nemcsak a földrajzi és történelmi sajátosságok, valamint a kulturális értékazonosság ösztönzi, hanem az európai uniós lehetőségek, tendenciák is lehetővé teszik, kedvezően befolyásolják. Ennek jegyében kívánok jó munkát, eredményes együttműködést!” – zárul Kelemen Hunor levele.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?