Folyamatos autóbuszjáratot biztosítanak az árkosi vadásztalálkozóra

Szombaton kerül sor a IV. Székelyföldi Vadásztalálkozóra az árkosi kastélykertben. A rendezvény ideje alatt a Multi-Trans Rt. különjáratai szállítják az érdeklődőket a helyszínre.

Az autóbuszok 9:30-tól óránként közlekednek Árkosra, a Művészeti Népiskola előtti megállóból indulnak. Sepsiszentgyörgyre 10–20 óra között óránként járnak az autóbuszok, utasaikat a kastélykert bejárata elől veszik fel. A járaton érvényesek a városi buszjegyek, egy utazás ára 2 lej. A rendezvényre a belépőjegy 5 lej felnőttek számára, míg a gyerekek után 3 lejt kell befizetni.

A Vadásztalálkozó 9 órakor kezdődik a főzőverseny előkészületeivel, 9:30-kor megnyílik a Vadászkellék- és kézműves vásár is. A tulajdonképpeni rendezvény 10.00 órakor veszi kezdetét Vadászkürtös fogadtatással, a Vadászegyesületek ünnepélyes bevonulásával és a vendégek köszöntésével. 10.30-tól Szent Hubertus-mise lesz, majd ezt követi 11.15-től az ünnepi megnyitó. A köszöntő beszédek után átadják a Székelyföldi Vadász Érdemrendeket, valamint a C.I.C. „Védett Intézménye” címet a Székelyföldi Vadászati Múzeumnak.

A trófeakiállítást 12.00 órától nyitják meg, egy órával később pedig  Dr. Kun Edit Vadászat ecsettel című festménykiállításának megnyitójára kerül sor. A délutáni programban a főzőverseny eredményhirdetése és díj átadás szerepel, Szarvasbőgő verseny, Rétyi Kováts András Fúvószenekar koncertje, Stílus és tradíció: a magyar nemzeti viselet, ma hordható divatos formában – Hampel Katalin divattervező ruhabemutatója. Közreműködik Pitti Katalin, Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes művész. Az estét a Háromszék Táncegyüttes műsora, majd a Vándorzászló átadása zárja.  

Kapcsolódók

Kimaradt?