Rehabilitációs központ nyílik az emberkereskedés áldozatainak

Az utóbbi időben nemzetközi szociális problémává és szervezett bűnözési formává nőtte ki magát az emberkereskedelem, millió emberi tragédiát okozva, ezért rehabilitációs központot nyitnak az áldozatai számára Kolozsváron, olvasható a Kolozs Megyei Tanács keddi közleményében.

Mint írják, Romániában előszeretettel toboroznak fiatal lányokat és nőket, elsősorban a 13 és 33 év közötti korosztályból, az áldozatok negyede kiskorú, több mint fele pedig 18-23 év közötti. A ziare.com szerint a Nagy-Britanniában eladott emberek száma ötödével nőtt egy év alatt, a legtöbb embert Romániából és Lengyelországból viszik ki, átlagban 200 fontért (1000 lej).

Figyelembe véve az emberkereskedelem erősödését, az áldozatok segítésére és védelmére kell hangsúlyt fektetni, ezért október elsején megnyílik a tíz férőhelyes, Kolozs Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósághoz tartozó központ, melynek a helyszíne - az áldozatok védelme miatt – titokban marad. Elsősorban a megyében élő gyerekek és fiatalok segítését célozzák meg.

A befogadott fiatalokat ideiglenesen fogadják itt, különös hangsúlyt fektetnek az érzelmi támogatásra és a pszichológiai konzultációkra.

Kimaradt?