Végre búcsúzhatnak az árvíztől a Nyikó völgyében

Pásztor Sándor vízügyi államtitkár szeptember 6-án, a Farkaslaki Szenesnapokon személyesen adta át a megjelent polgármestereknek azt a kormányhatározatot, amelyben 3,7 millió lejt utalt ki a kormány a Nyikó-völgyi települések árvízvédelmi munkálataira.

A polgármesterek részéről Kovács Lehel, Farkaslaka elöljárója vette át a dokumentumot. Az RMDSZ államtitkára elmondta, hogy ebből az összegből megoldják a környéken lévő árvízvédelmi problémákat, és a Nyikó patakon egy hét múlva kezdődnek a munkálatok.

Pásztor Sándor hozzátette: „az eddig eltelt időszakban sem vártunk tétlenül. Az elmúlt 3-4 hétben a marosvásárhelyi székhelyű vízügyi igazgatóság nyolc munkagépével azon dolgozott, hogy elkerüljék az árvízveszélyt. Ezekben a hetekben önerőből megközelítőleg 1500 tonna terméskövet és sziklát hordottak be a mederbe, ezzel stabilizálva az ottani eróziót. A jövő héttől a munkálatot elnyerő cég megkezdi a kivitelezést és bízunk abban, hogy az év végéig elvégzik a feladatot. Ezen idő alatt reményeink szerint elkészülnek a Farkaslaka fölött kiépülő állandó víztározó előtanulmányai és tervei, így annak is összeáll a teljes dokumentációja" – fogalmazott a szakállamtitkár.

Kimaradt?