Az RMDSZ nem támogatja Traian Băsescu felfüggesztését

A választási kampány részének tartja, és nem támogatja az RMDSZ Călin Popescu Tăriceanu szenátusi házelnöknek azt a kezdeményezését, hogy a parlament függessze fel harmadszor is államfői tisztségéből Traian Băsescut.

Kovács Péter főtitkár szombaton az Agerpresnek elmondta, a szövetség politikusai is a sajtóból értesültek a Liberális Reformista Párt elnökének javaslatáról. „Bennünket senki sem keresett meg. Haszontalannak tartjuk, és nem támogatjuk ezt a kezdeményezést. Számunkra világos, hogy ez is a választási kampány része” – mondta a politikus, arra utalva, hogy Tăriceanu maga is államfőjelölt.

A főtitkár emlékeztetett arra, hogy az RMDSZ-nek saját államfőjelöltje van. „A mi jelöltünk a közösségünk akaratát képviseli. Mi a kampányban a magyar közösség gondjairól és elvárásairól szeretnénk beszélni, nem veszünk részt haszontalan politikai játékokban” – fogalmazott Kovács Péter.

Az ellenzéki Keresztény-Liberális Szövetség vezetői szombaton szintén kampányfogásnak minősítették Tăriceanu kezdeményezését. Szerintük a kormányhoz hű liberális politikus így akarja elterelni a figyelmet a Ponta-kabinet ballépéseiről.

Kapcsolódók

Kimaradt?