Zilahi fiatal fejlesztett applikációt lakáskeresőknek

A Fizbo egy a kolozsvári Műszaki Egyetemet elvégző, zilahi fiatal androidos applikációja, amellyel a lakáskeresőket hivatott segíteni. Nemrég arról írtunk, hogyan lavírozhatnak az ajánlatok között a friss egyetemisták, most a Lucian Pop által fejlesztett programot mutatjuk be.

A program első lépésben a világtérképet tárja elénk, amelyen jól láthatóan egyelőre csak Romániában és azon belül is Kolozsváron találhatók hirdetések. A térképet nagyítva egyre láthatóbbá váltak az ajánlatok, illetve azok árai és a városban való elhelyezkedésük - ha valamelyiket megérintettük, kiírta, hogy hol található, mennyibe kerül, hány szobás és négyzetméteres a lakás.

A jobb alsó sarkat megérintve mind a 62 ajánlatot megtekinthettük, amelyet mostanáig feltöltöttek. Ha valamelyik lakás megtetszett, részletesebben is megvizsgálhattuk: eltérően az internetes keresőktől itt minden ajánlat mellett szerepeltek fotók, és egy érintéssel felhívhattuk az illetékest vagy az ingatlanügynökséget. Az is hasznos lehetőség, hogy kedvenceinket egy regisztrálás után bármikor elmenthettük.

A Realitatea kérdéseire válaszolva Lucian Pop elárulta, ugyan még csak kolozsvári hirdetések adhatók fel, hamarosan a fővárosban is promoválni fogja, és nem csak Androidra, hanem más operációs rendszerekre is fejleszti majd. Négy-öt hónapba telt a programozás, a jövőben a javításokra és fejlesztésekre, valamint befektetők keresésére koncentrál. Az applikáció ennek ellenére ingyenes marad, azért készítette, mondta, mert látta, hogy sokaknak problémájuk akad a kiadó lakások keresésekor, és meg szerette volna könnyíteni a dolgukat.

Hasonló munkákban már vannak tapasztalatai egyébként: korábban a Capitalnak programozott egy hírolvasót, és járművekbe egy olyan programot dolgozott ki, amellyel az üzemanyag fogyását lehetett mérni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?