Nagy-Magyarországért is túráznak a gój motorosok

Nagy-Magyarországot álmodja vissza a magyarországi Gój Motoros Egyesület, melynek két tagja ezen héten Székelyföldön is felhívta a figyelmet a szervezetre. Arról is ismertek, hogy tagjaik „Ne piszkáljatok sorstalanok” feliratot pingáltak a hátukra, vezetőjük pedig Deutsches Reich feliratú sisakot visel.

A Gój Motoros Egyesület Magyarországon bejegyzett non-profitszervezet. Önkormányzati elven működő érdekvédelmi és érdekképviseleti társadalmi szervezetnek vallják magukat. Költségeiket elsősorban tagdíjakból, pályázatok útján elnyert támogatásokból, valamint természetes és jogi személyek adományaiból fedezik.

A gój motorosok számos politikai akciót kezdeményeztek, jóllehet alapító okiratuk szerint, aki politikai pályára kerül, annak azonnal megszűnik a tagsága. Az egyesület jelenlegi elnöke Mészáros Imre, alapító tagjai Brencsák Gábor, Koltay Gergely, Perényi Viktor és Szűcs István. Az egyesület jelszava: „A gumid kopjon, ne a Hazád!”.

A gój motorosok célkitűzései ennek megfelelően revizionisták, Nagy-Magyarországot álmodják vissza, annak ürügyén, hogy motoros túrákat szerveznek a magyarság történelmi emlékhelyeire, a keresztény eszméket és értékeket, a nemzeti hagyományokat ápolják. Az egyesület például minden évben túrát szervez Horthy Miklós sírhelyének meglátogatására.

Szigorú szabályzat

A gój motorosnak több kötelezettségnek kell eleget tenni. Először is el kell ismernie az egyesület alapító okiratát, maximálisan támogatnia kell a vezetősége és a tagságot. Pontosnak, fegyelmezettnek kell lennie, be kell tartania az írott és íratlan motoros törvényeket. Az egyesületben demokrácia csak addig van, ameddig valamely döntés meg nem születik, azt viszont mindenkinek kötelezően be kell tartania. A tagság egyéni akciókat nem hajthat végre, a tagoknak csapatszellemben kell gondolkodniuk.

https://www.youtube.com/watch?v=n-9lDtjrhao

A gój motorosoknak amolyan himnuszuk is van. Az „alkotás” nyilvánvalóan revizionista szellemben fogant, amire jól utalnak az ilyen sorok: „Dübörög a gépem, járom szép hazám,  egyre fogy a méter, kisebb lett talán, elfogyott  a flaszter, itt van már a határ, a  sáv túloldalán vár elrabolt hazám”.

Politikai akciók

Politikai jellegű akcióik közé tartozik a 2007. március 15-i akció, amikor is rendőri felvezetés mellett, engedéllyel érkeztek a Múzeumkerthez, ahol kétperces dudálással és motorbőgetéssel fejezték ki tiltakozásukat a kormány ellen. 2007 végén adománygyűjtést szerveztek az olaszliszkai romák által meglincselt Szögi Lajos családjának megsegítésére, melynek keretében több mint 1 millió forintot gyűjtöttek össze. Legnagyobb akciójuknak a Bulcsú Horka túrát tekintik, amelyen bejárták Attila húnjainak európai útját.

A gój motorosok a következő időszakra több túrát terveznek. Egyebek között megemlékeznek arról, hogy 21 éve hozták Magyarországra Horthy Miklós hamvait. Október 23-án az 1956-ös szabadságharc emlékére, jövő március 15-én pedig az 1848-1849-es március ifjak tiszteletére szerveznek felvonulást, 2015 májusában pedig Trianonra emlékeznek a csókakői Horthy-szobornál.

„Akad rendes zsidó is…”

Mészáros Imre szerint azonban az egyesületet nemtelen támadások érik, fasisztának, rendzavaróknak állítják be. Szerinte a magyarországi egyesület azért jött létre, mert Nyugat-Európában is alakultak motoros körök. A Gój Motorosok Egyesületének neve pedig nem a zsidók ellen irányul.

Nyilatkozatának megfelelően a névre akkor gondoltak, amikor Somló Tamás zenész megkapta a „tagsági jogosítványát”, és őt, akárcsak az új tagokat, piszkálni kezdték. Somló tréfából azt állította, azért piszkálják, mert ő zsidó, a többiek meg gójok. „Nem vagyunk rasszisták vagy kirekesztők, hozzánk jelentkezhet zsidó motoros is” – jelentette ki Mészáros egy interjúban.

A kérdés viszont az, hogy jelentkezik-e majd zsidó az egyesületbe, amelynek tagjai „Ne piszkáljatok sorstalanok” feliratot pingáltak a hátukra Kertész Imre Sorstalanság című regényére utalva, vagy amelyiknek a vezetője Deutsches Reich feliratú sisakot visel, és bevallottan „nem szereti a zsidó mentalitást”, bár elismeri, hogy a zsidók között is akad rendes ember…

Rágalmazási perek

A Gój Motoros Egyesületet korábban több magyarországi politikus és publicista nyilvánosan fasiszta, rasszista szervezetnek minősítette. Elnökük, Mészáros Imre mindannyiszor kikérte magának, hogy náciknak nevezzék őket, és több rágalmazási pert is indított a minősítgetések miatt.

https://www.youtube.com/watch?v=IKs6XdKxF9g

Az egyik leghangzatosabb pert a Népszava munkatársa, Andrasew Iván ellen indította, aki „motorizált újnáci szervezetnek” nevezte egy írásában az egyesületet. A publicistát jogerősen felmentették a rágalom vádja alól.


               

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?