A Kelemen indulásához szükséges aláírások fele már összegyűlt

Két hét alatt összegyűjtötte az RMDSZ a Kelemen Hunor államelnök-jelölt indulásához szükséges 200 ezer aláírás felét – közölte kedden Kovács Péter kampányfőnök.

A főtitkár tájékoztatása szerint Háromszéken 30 ezer, Maros megyében 26 ezer, Bihar megyében 20 ezer aláírást gyűjtöttek össze, szórványban, Arad megyében például 2500 aláírásnál tartanak. „Jól bejáratott, az elmúlt választások során is hatékonynak bizonyult rendszer szerint dolgoznak az önkéntesek. A leghatékonyabb módszer az ajtóról ajtóra járás, mert így nemcsak üzeneteinket tudjuk tolmácsolni, hanem személyesen is tudunk találkozni a magyar emberekkel” – magyarázta.

Kovács Péter elmondta, köztereken, különböző rendezvényeken, illetve minden megyei és területi RMDSZ-székházban, valamint a szövetség színeiben tisztséget nyert polgármesterek hivatalában is alá lehet írni a támogatói íveket.

,,Kelemen Hunornak jelöltként meg kell mutatnia, hogy mi romániai magyarok erős közösség vagyunk, és nem lehet minket megkerülni, amikor az ország jövőjéről döntenek. El kell mondania a román többségnek, hogy mi magyarok dolgozó, adózó, értékteremtő polgárai vagyunk az országnak, de saját hagyományaink, értékeink és érdekeink vannak” – hangsúlyozta a főtitkárság vezetője.

Tíz nap alatt Háromszéken 29 999 személy támogatta aláírásával az RMDSZ államelnök-jelöltjét, Kelemen Hunort. A kedden tartott sajtótájékoztatón Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet elnökének a kézjegye a 30 ezredik volt a listán.

Az RMDSZ szeptember közepéig gyűjti a Kelemen Hunort támogató aláírásokat. Fontos tudnivaló, hogy csakis a 18. életévét betöltött, szavazati joggal rendelkező személyek írhatnak alá, ugyanakkor egy személy csak egyetlen listát támogathat aláírásával.

Kapcsolódók

Kimaradt?