Politikamentes magyar napokat szeretne Horváth Anna

A politikai szereplők és pártok ne használják fel politikai célokra a Kolozsvári Magyar Napokat – írta vasárnapi felhívásában Horváth Anna alpolgármester.

Mivel az elmúlt napokban a Kolozsvári Magyar Napok keretében államelnök-jelölést támogató aláírásgyűjtést is beharangoztak, Horváth Anna szükségesnek tartotta felhívást intézni az erdélyi magyar és román politikai szereplőkhöz és pártokhoz, arra kérve minden érintettet, hogy önös érdekein felülkerekedve segítsen megtartani a rendezvénysorozat összetartozást hirdető üzenetét.

Az alpolgármester felhívásában közölte: az RMDSZ és államfőjelöltje garanciát vállal arra, hogy az előző évekhez hasonlóan tiszteletben tartja az 5. Kolozsvári Magyar Napok civil közösségi jellegét, nem használja a helyszíneit és rendezvényeit semmilyen politikai célú kampány megszervezésére.

Horváth Anna emlékeztetett arra, hogy a 2010-ben útjára induló Kolozsvári Magyar Napok a politikamentesség jegyében zajlottak az elmúlt években. „A rendezvénysorozat mára már nemcsak a kolozsváriak, hanem a teljes erdélyi magyar közösség örömünnepévé nőtte ki magát. Egyedülálló sikerének titka, többek között, hogy sikerült megőriznie politikamentes jellegét, kikerülnie minden, kisajátítására irányuló esetleges kísérletet” – írta az alpolgármester.

Kimaradt?