Kállay-Saunders András börtönbe kerülhet

Több mint egy éve folyik a nyomozás az egykori megasztáros ügyében, akit életveszélyt okozó testi sértéssel vádolnak. Az énekest és barátját augusztus 22-én szembesítik egymással, ugyanis tanúvallomásuk ellentmondásosnak bizonyult. A tét három év börtön is lehet – írja az origo.hu.

Tavaly májusban Kállay-Saunders a Hajógyári-szigeten szórakozott barátnőjével, a Megasztár győztes Tolvai Renivel és barátaikkal, mikor összeszólalkoztak egy ötfős kubai társasággal. Az énekes akkor azt nyilatkozta, hogy egy buliból hazafelé haladva kötöttek beléjük, főleg szerelmét inzultálták.

A szóváltásból verekedés lett, melyben a másik társaság egyik tagja arc- és orrcsonttörést szenvedett, másikuk agylebenysérülést. Az énekest és barátját súlyos, illetve életveszélyt okozó testi sértéssel, a másik öt férfit garázdasággal gyanúsítják. A mai tárgyaláson azt próbálják tisztázni, hogy Kállay-Saunders vagy barátja rúgta-e fejbe azt a sértettet, aki életveszélyes állapotban feküdt napokon keresztül az intenzív osztályon.

A kihallgatás angol tolmács jelenlétében zajlik, mivel sem az énekes, sem barátja nem érti a magyarul elhangzó jogi szakkifejezéseket. Az életveszélyt okozó testi sértés büntetése 2-8 évig terjedhet, a súlyos testi sértés alapesetben 3 év, a maradandó sérülést okozó testi sértés pedig 1-5 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?