Az erdélyi magyarokra zúdította haragját a Nokia dolgozója

Vélhetően a komáromi üzem bezárása miatt szakadt el a cérna az egyik alkalmazottnál, aki Nokia dolgozók Facebook-csoportjában a határon túli magyarokat kezdte nyomdafestéket nem tűrő szavakkal gyalázni.

Bejegyzését egy blog idézte. A nő szavaiból kiderül, hogy a magyarországi munkahelyeket félti az erdélyi és felvidéki magyaroktól, akiket magukat übermenschnek képzelő kisebbségi patkányoknak, csürhe bandának nevez.

"Magyarországon is van elég olyan ember, aki munkát keres, nincs szüksége az országnak rátok! Nyugodtan ki lehet nektek is húzni Németországba, Angliába” – olvasható a posztjában. Szerinte a határon túli magyaroknak örülniük kéne, hogy a gyár bezárásáig „kihúzták” a Nokiánál, mert őket kellett volna már az első körben kirúgni egytől-egyig.

A Nokia felvásárlásával a Microsofthoz kerülő komáromi üzemből 1829 ember – köztük 680 szlovák állampolgár – elbocsátását jelentették be július 17-én. A háromlépcsős leépítés szeptemberben kezdődik és novemberben zárul. A Népszabadság kedden azonban arról írt, hogy több tucat cég jelentkezett a megszűnő gyár dolgozóiért.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?