Bezár a komáromi Nokia-gyár, 1800 embert bocsátanak el

A Microsoft bezárja a Nokia komáromi gyárát, amely mintegy 1800 munkavállalót foglalkoztat jelenleg.

A Nokia mobil üzletágát megvásárló Microsoft Corporation világszerte racionalizálja működését, a következő egy évben 18 ezer munkahelyet szüntet meg. A Microsoft világszerte körülbelül 125 ezer embert foglalkoztat, csütörtökön ismertette terveit működésének egyszerűsítéséről és racionalizálásáról az egész világon. A 18 ezer munkahelyből 12 500 a Nokia Devices and Services üzletágának szinergiája és stratégiai összehangolása következtében szűnik meg. Ez hazánkban mintegy 1800 munkahelyet jelent.

A magyar jogszabályoknak megfelelően a munkaadó tárgyalásokat kezdeményez a munkavállalói érdekképviseletekkel. "Felelős vállalat lévén minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a terv által érintett munkatársak számára támogatást és tanácsokat adjunk az új lehetőségek felkutatásához" - áll a Microsoft közleményében.

Megjegyezték azt is, hogy a cég továbbra is elkötelezett marad Magyarország iránt. "Továbbra is folytatjuk az ország társadalmát és gazdaságát érintő beruházásainkat" - írja a Microsoft a közleményében.

Kimaradt?