A rendőrség még nem tudja, gyilkosság történt-e Kézdiszentléleken

A Kovászna megyei rendőrség eddigi tudomása szerint balesetben halt meg az a motoros, aki múlt vasárnap életét vesztette Kézdiszentléleken, amikor megpróbálta elkerülni az úttesten szabálytalanul átkelő 11 éves kislányt.

Nicoleta Marin szóvivő szombaton érdeklődésünkre elmondta: információi szerint még nem készült el a 37 éves Sebestyén Attila halálának pontos okát megállapító törvényszéki orvostani jelentés. „Amíg nem ismerjük az áldozat halálának pontos körülményeit, addig nem merül fel a gyilkosság gyanúja” – jelentette ki a maszol.ro-nak.

A szóvivő nem tudott választ adni arra a kérdésünkre, hogy miért késik a jelentés. Elmondta, szakértői vizsgálatot kértek annak megállapítására, hogy mekkora sebességgel közlekedett a balesetező Sebestyén Attila. Ugyanakkor megerősítette, hogy harminc napos vizsgálati fogságba került a baleset áldozatain segíteni akaró motoros egyik bántalmazója, akit emberölési kísérlettel gyanúsítanak.

A szemtanúk ütlegelést láttak

A Hírmondó szerint a törvényszéki orvostani jelentés késlekedése tovább borzolhatja a kedélyeket Kézdiszentléleken, ahol amúgy is robbanékony, romaellenes a hangulat. Több szemtanú ugyanis – névtelenül– azt állítja: amikor a sikoltozásra, kiabálásra kimentek az utcára, azt látták: az elütött kislány összeverődött hozzátartozói körülállták a földön fekvő motorost és utasát, és botokkal, lécekkel, szerszámokkal ütötték, ahol érték.

A szovátai Sebestyén Attila ráfeküdt utasára, és testével próbálta védeni a nőt, akit a kórháztól kapott információ szerint csütörtökön SMURD-helikopterrel Marosvásárhelyre kellett szállítani, ugyanis állapota súlyosbodott – írja a háromszéki portál.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?