Egy hét alatt kétszer támadt a medve Háromszéken

Csütörtökön egy 15 éves lány szenvedett súlyos sérüléseket, múlt pénteken pedig egy 19 éves fiút támadott meg a medve – számolt be a Székelyhon.

Családjával gombászott csütörtök délelőtt a kászoni lány, akire a Kászonfeltíztől néhány kilométerre lévő Gyertyános elnevezésű erdős területen támadt rá a medve. A helyszínen tartózkodó egyik személy beszámolója szerint a medve „lenyomta a leánykát, aki sikoltozni kezdett, amire az állat felállt és elszaladt”.

Szerencséjére egy férfi épp az esztenáról lovas szekerével hazafelé tartott, ő vitte be a sérültet a faluba. Hívták a helyi mentősöket, akik Csíkszeredába szállították a sérültet. Demeter Ferencet, a megyei kórház menedzserét épp az alatt kerestük, amikor a lány sebeit látták el. „Legalább húsz harapott és karmolt sebet kell ellátniuk az orvosoknak” – nyilatkozta.

Egy héten belül ez volt a második medvetámadás. „Múlt pénteken Kászonújfalu határában, ugyancsak gombászás közben egy tizenkilenc esztendős fiatalemberre is rátámadt egy medve. Neki az arca és két karja sérült meg” – mondta a háziorvos.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?