Mintha a föld nyelt volna el 42 székelyföldit

Továbbra sem került elő a közel két hete Tusnádfürdőről eltűnt Tófalvi Csaba. A korondi fiúval 33-ra nőtt azoknak a Hargita megyei személyeknek a száma, akiket a rendőrség hivatalosan eltűntnek nyilvánított és az egész országban keres. Háromszéken 9 eltűnt személyt tartanak nyilván.

Továbbra sem találja a Tusnádfürdőről közel két hete eltűnt Tófalfi Csabát a rendőrség. A 18 éves korondi fiúval együtt augusztus elején 33 eltűnt személyt tartottak nyilván Hargita megyében, akiket az egész országban keresnek a hatóságok – tájékoztatta lapunkat kedden Incze Miklós, a Hargita megyei rendőrség sajtóirodájának munkatársa.

„Ők azok, akiket nem bűncselekmények miatt, hanem azért köröznek, mert hozzátartozóik jelentették nekünk, hogy eltűntek otthonról” – magyarázta a felügyelő. A Hargita megyei rendőrség honlapján jelenleg négy eltűntnek nyilvánított személy fényképe szerepel, Incze szerint Tófalvi Csaba fotóját is hamarosan feltöltik. A felügyelő hozzátette, nem rögzíti szabály, hogy az eltűnt személyek adatait a honlapjukon is közölniük kell.

Simon Andreeát kilenc éve keresik

A rendőrség internetes oldalán szereplő négy személy közül a legismertebb a csíkszeredai Simon Andreea esete. Az akkor kilenc éves kislányt 2005. december 15-én édesanyja vásárolni küldte egy, a lakhelyükhöz közeli Tudor negyedi üzletbe. A kislány vásárolt is, ezt az üzlet térfigyelő kamerái rögzítették, majd elhagyta a kereskedelmi egységet, azonban nem tért haza.

Azóta is keresik a kislányt, akinek megölésével korábban egy rendőrt is gyanúsítottak. Az ügyészek 2010-ben a gyanúsított, Tiberiu Burcuţă lakása közelében lévő két csíkszeredai telkét is felásatták, ám Andreea holttestét nem találták. Az ügyészek szerint a rendőr gyakran változtatta nyilatkozatait, és több alkalommal elbukott a hazugságvizsgáló teszteken. Mivel azonban a holttest nem került elő, az ügyben előrelépés nem történt.

A Hargita megyei rendőrség honlapja szerint 2006-ban tűnt el Csíkszeredából az akkor 44 éves Gál Edit. Róla csak annyit tudni, hogy amikor utoljára látták, sötétkék farmert és szürke kiskabátot viselt. Szintén kilenc éve keresik a 49 éves korában Csíkszentgyörgyről eltűnt Tekse Zakariást. A férfiről azt sem tudják, hogy milyen ruházata volt, amikor nyoma veszett. A rendőrség honlapján szereplő negyedik eltűnt személy a csíkkarcvalvi Lukács Albert, akit ugyancsak kilenc éve keresnek. Az akkor 57 éves férfi barna inget és szövegnadrágot viselt, amikor utoljára látták.

Háromszékről kilencen tűntek el

A Kovászna megyei rendőrség honlapján nincs külön rubrikája az eltűnt személyeknek. Tóth Rudolf szóvivő a maszol.ro-nak elmondta: Háromszéken hivatalosan kilenc eltűnt személyt tartanak nyilván. „Ez az adat azonban folyamatosan változik. Legtöbb esetben a hozzátartozói által eltűntnek nyilvánított személy egy-két héten belül előkerül” – magyarázta a felügyelő. 

Kapcsolódók

Kimaradt?