Az eltűnt fiú édesanyja biztos abban, hogy Csaba előkerül

A Tusnádfürdőről egy hete eltűnt Tófalvi Csaba tartózkodási helyét a mobiltelefonja alapján sem sikerült bemérniük a hatóságoknak. Édesanyja azonban biztos abban, hogy a 18 éves fiát épségben viszontlátja.

Szerdától már a háromszéki készenléti felügyelőség (ISU) is keresi a Tusnádfürdőről egy hete eltűnt korondi fiút az Olt vizében – tudtuk meg a Hargita megyei ISU operatív központjának parancsnokától. 

„Mi kértük meg a háromszékieket, hogy segítsenek, mert az Olt Kovászna megyei szakasza már hozzájuk tartozik. Szerda kora reggeltől késő délutánig gumicsónakkal és csáklyákkal keresték a fiút a mi embereinkkel és néhány rendőrrel együtt, de nem találták meg” – tájékoztatott Dudu Ovidiu.

Az ezredes elmondta, azért az Olt vizében keresik Tófalvi Csabát, mert a hatóságok azt a forgatókönyvet tartják a legvalószínűbbnek, hogy a folyóba fulladt. „Ám nyilván ez csak egy hipotézis. Emiatt kerestük a Csukás-tóban és a Szentanna-tóban is” – magyarázta. Hozzátette: mindaddig folytatják a keresést, ameddig a rendőrség ezt szükségesnek tartja.

A telefonját nem lehetett bemérni

Tófalvi Csaba édesanyja a maszol.ro-nak megerősítette azt a korábbi értesülésünket, hogy a fiú a mobiltelefonjával (egy iPhone5-ös készülékkel) együtt tűnt el a táborból. A hatóságoknak azonban nem sikerült a telefon segítségével bemérni a tartózkodási helyét.

„Azt mondták, hogy egy ilyen modern telefont könnyű bemérni. Mégsem sikerült. Csak az a biztos, hogy Csaba nem használta a mobilját, amióta eltűnt Tusnádfürdőről. Legalábbis a hatóságok ezt mondták nekünk” – magyarázta.

Tófalvi Csaba édesanyjának meggyőződése, hogy épségben viszontlátja a fiát. „Annyit tudunk, és ezt nyugodtan megírhatja: biztosak vagyunk abban, hogy a fiam hazajön épségben. A jóisten az imát meghallgatja, és hazahozza” – jelentette ki.

Mint ismert, Tófalvi Csabát múlt csütörtökön hajnalban látták utoljára a tusnádfürdői táborban felállított sátránál. Eltűnésekor farmer nadrágot, farmer felsőt és kék pólót viselt. A hatóságok arra kérik mindazokat, akik bármilyen információval rendelkeznek a hollétével kapcsolatban, hogy haladéktalanul jelezzék a 112-es hívószámon.

Kapcsolódók

Kimaradt?