Nem kell már Skype a videotelefonáláshoz

Szinte hihetetlen, hogy ilyen egyszerűen, anonim módon, szoftverek telepítése nélkül lehessen videochatelni, hanghívásokat intézni – írja a hvg.hu.

Nem kell semmiféle adatot megadnunk a Gruevo oldalon, ha egy kis videochatelésre vagy hanghívásra támad kedvünk. Csupán a Chrome, a Firefox vagy az Opera asztali, illetve androidos változata kell. iOS-es telefonnal, táblagéppel egyelőre nem használhatjuk, ugyanis az Apple böngészőmotorja nem támogatja a Gruevo által használt WebRTC technológiát, viszont az oldal ígérete szerint már dolgoznak a dedikált iOS-es appon.

Az oldalra fellépve először meg kell adnunk az engedélyt, hogy a szolgáltatás hozzáférjen kameránkhoz, mikrofonunkhoz, s már készen is vagyunk. Az oldalon kapunk egy egyedi azonosítót (pl. paris16), ez azonban minden egyes bejelentkezéskor változik. Nincs más dolgunk, mint vagy a video call (videohívás), vagy a voice call (hanghívás) lehetőséget választani. A rendszer ekkor már a partner válaszára vár, akinek mi elküldjük a megadott linket (https://www.gruevo.com/#azonosito), és neki ezt kell a címsorba beütnie.

Máris létrejön a kapcsolat, és mi cseveghetünk is vele. Ennél egyszerűbben nemigen lehetne videohívást bonyolítani.

 

Kimaradt?