Hivatalos: aranylövés okozta Peaches Geldof halálát

Peaches Geldof heroinfüggő volt, de a halálát megelőző két és fél évben nem élt e kemény droggal, a pótszernek számító metadon segítségével próbált végleg megszabadulni a szenvedélybetegségtől, de februárban visszaszokott a heroinra.

Herointúladagolásban halt meg Bob Geldof rockzenész 25 éves lánya, Peaches Geldof – közölte szerdán a halottkém. A modellként, újságíróként és televíziós műsorvezetőként ismertté vált kétgyermekes nőt április 7-én találták holtan otthonának vendégszobájában, a délkelet-angliai Kentben.

Roger Hatch igazságügyi orvosszakértő egy szerdai bírósági meghallgatáson elmondta: a fiatal nő "végzetes adag" heroint adott be magának halála előtt.

Peaches Geldof heroinfüggő volt, de a halálát megelőző két és fél évben nem élt e kemény droggal, a pótszernek számító metadon segítségével próbált végleg megszabadulni a szenvedélybetegségtől, de februárban visszaszokott a heroinra, a kábítószert a lakás padlásterében rejtegette – vallotta a férj, Thomas Cohen zenész a bíróságon.

Az első halottkémi vizsgálat nem állapította meg egyértelműen a halál okát, a hatóságok ezért rendeltek el teljes körű toxikológiai vizsgálatot. Peaches édesanyja, Paula Yates tévés személyiség csaknem másfél évtizede, 41 éves korában szintén herointúladagolásban halt meg Londonban.

Kapcsolódók

Kimaradt?