Libabőrt énekel a hátunkra magyar áriával egy vietnámi diák

Vírusvideók sebességével terjed a fél magyar netes sajtó által is bemutatott produkció, amelyen egy vietnámi fiatalember énekli magyarul a Bánk bánból a Hazám, hazámat – és nem akárhogy.

Elsőként a Cink.hu számolt be Ninh Đức Hoàng Longról, aki vietnami létére fantasztikusan, és csaknem teljesen jó magyar kiejtéssel énekli Erkel Ferenc operájának leghíresebb dalát, mely összeforrott a legendás Simándy József nevével.

https://www.youtube.com/watch?v=eBDH16KtUek&feature=player_embedded

A 22 éves Ninh Đức Hoàng Long tavaly szeptember óta Budapesten él, és ösztöndíjjal tanul a Liszt Ferenc Zeneakadémia opera szakán. A vírusvideóként terjedő felvételről kiderült: a Balassi Intézet év végi, vizsgazáró buliján készült, a vietnami fiú ugyanis itt ugrott fejest a magyar nyelv szépségei mellett hazánk történelmébe és irodalmába is.

Chatinterjúban árulta el az Indexnek, hogyan vezetett az útja a Bánk bánhoz: „A Zeneakadémia felvételijén el kellett énekelni egy magyar népdalt és egy áriát. Egy magyar barátom segített nekem kiválasztani ezeket, ő mutatta meg a Hazám, hazám áriát. Nagyon imádom ezt a dalt. A Bánk bánban szép tónus van.”

Arról is beszámolt az interjú során, hogy jelenleg albérletben lakik zenész kollégáival, viszont a csendes környéken nem próbálhatnak a lakásban, a bulik azért mégsem maradnak ki az életéből, az Unicumot is megkóstolta, és haza is küldött belőle a családjának ajádnékba. Ami pedig a munkát illeti, a következő megmérettetése Párizsban lesz, július 23–30. között lép fel vietnámi dalokkal.  

Kimaradt?