Így lazultak a hét végén a kolozsváriak (GALÉRIA)

Míg sok városban féltve őrzött része a parknak a gyep, és büntetés jár annak, aki rá mer lépni – nem szólva arról, hogy heverni szeretne rajta, pokróccal maga alatt és könyvvel a kezében, vagy fára erősíteni függőágyát, és úgy pihenni a hétköznapok fáradságait –, addig Kolozsvár példát mutat abban is, hogy mit hozhat ki egy város a köztereiből.

A hétvégi Jazz in the Park szabadtéri fesztiválon készített fotósorozatunk azt hivatott bemutatni, hogy milyen felszabadult, boldog közösség alakult ki a városban, amelyik örömmel hagyja el a betondzsungelt egy kis minőségi zenéért és kikapcsolódásért.

Szerelmesek fagyival. Kezdődik a jazzfeszt! Míg a próbák tartanak, a városi zenekar rendszeres vasárnapi koncertjét lehet hallgatni. Táncolni is ér! Az egyik zenekar. Ez még csak a hangolás, utána közösen zenélnek a fűben, majd megtartják a koncertet. A csajozás titka: két fa és egy kötél. A kolozsvári központi parkban nincs tiltott zóna. A jó zene a kisebbeket is vonzza. Még a régiségkereskedés is a zenéről szól. Gazdag gyűjtemény azoknak, akik otthon is minőséget akarnak. Családi hétvége. Sör és mobilozás: luxus a függőágyban. Függőágy-erdő várja a parkban sétálókat. Jam session. Az egyik zenekar tagjai közösen muzsikálnak a hallgatósággal.

Kapcsolódók

Kimaradt?