Akár 10 ezer euróért is vásárolható gyermek a kórházból (VIDEÓ)

Rejtett kamerás felvétellel bizonyítja a VoceaTransilvaniei portál azt, hogy mennyire egyszerű manapság újszülött gyermekhez jutni – írja a mind1.ma. Egy újszülött ára manapság 10 és 15 ezer euró között mozog, derül ki a mellékelt videóból.

Hogyan tehetsz szert egy gyerekre egyenesen a szülészetről? – teszi fel a kérdést tényfeltáró anyagában a VoceaTransilvaniei, amely meg is jegyzi, manapság már nem menő a gyermekvédelmi igazgatóság funkcionáriusait megvesztegetni azért, hogy gyorsabban állítsák össze a hivatalos adoptáláshoz szükséges dossziékat. Ezt a hosszú hónapokig, akár évekig is eltartó procedúrát egy sokkal hatékonyabb módszer váltotta fel: egyenesen a szülészetről viszik el a gyermekeket.

https://www.youtube.com/watch?v=ttLq8XreUBs#t=144

A rejtett kamerás felvételen egy szatmárnémeti asszony meséli el a procedúra menetét: ha egy nő, aki nem kívánt terhességbe esett, eladná a gyerekét valakinek, a megszülését követően úgy anyakönyveztetik az újszülöttet, mintha az apja az lenne, aki éppen megvásárolta az anyától a kicsit. Ezután már csak annyi a tennivaló, hogy az anya lemond jogairól, így az újszülött az “apánál” marad. Sok várandós asszony az interneten hirdeti, hogy pénzért „örökbe adná”, vagyis eladná a gyermekét, a portál is így talált rá az asszonyra, aki elmondta, az újszülött ára 10 és 15 ezer euró között mozog.

Ahhoz, hogy minden „rendben menjen”, a várandós asszonyokat a lakhelyüktől távolabb eső, gyakran egy másik megye kórházába viszik be szülni, így szinte biztos, hogy sem az orvosok, sem az asszisztensek nem értesítik a hatóságokat. Az így véghezvitt gyermekcsere mindennel együtt hat hét alatt lefolytathat, ezzel szemben akár két esztendeig is eltarthat.a hivatalos adoptálási eljárás.

A Mind1.ma megírta azt is, hogy az országban csaknem 62 ezer elhagyott vagy árva gyermek él állami gondozásban. Az utóbbi három évben pedig kevesebb mint kétezer gyermeket fogadtak örökbe. Az Ador Copiii Egyesület statisztikái szerint az utóbbi három évben csökkent ugyan az állami gondozásba kerülő kiskorúak száma, de továbbra is évente mintegy 1400 gyereket hagynak el a szülészeteken. Ugyanebben az időszakban 6900 gyereket nyilvánítottak örökbefogadhatóvá, de csak 1900-at fogadott ténylegesen örökbe az a 4660 család, amelyet a hatóságok alkalmassá nyilvánítottak az adoptálásra.

Kapcsolódók

Kimaradt?