A nőnek öltözött Horthy Miklóson vidul az internet

A július 5-én, szombaton tartandó Budapest Pride melegfelvonulás közeledtével jelent meg egy magyar Tumblr oldalon Horthy Miklós módosított képe, amelyen sárga hajjal, rúzsozott szájjal, bepúderezve pózol. A Vitézi Rend közleményben tiltakozott a munka ellen, Horthy azonban maga is öltözött már nőnek, mint az pár éve kiderült.

A monarchista.blogspot.hu írta 2012-ben, hogy a látható fotón a 15 éves Horthy Miklós látható "női ruhában, nőnek öltözve az 1883. évi tengerészakadémiai bálon. A kép önmagában is kuriózum, de igazán elgondolkodtatóvá a megjelenésének körülményei teszik, hiszen 1930. március 2-án jelent meg ebben a formátumban először, a feltétlen revizionista és kormányzóhű Pesti Hírlapban (egyesek elképzelhetőnek tartják, hogy a képet személyesen juttatta el a szerkesztőségbe éppen ezért Horthy kormányzó, aki amúgy átlapozta szinte minden reggel az újságot reggelije közben vagy után).

Azt írják ugyanakkor, a kormányzóság idején egy ilyen bohókás és a kormányzói prezentációba kevésbé illeszthető képet nem volt kompromittáló megjelentetni az államfőről, éppen ellenkezőleg. Kérdés tehát, hogy a most felháborodott Vitézi Rend közleményéhez mit szólt volna az általuk tisztelt kormányzó, hiszen ők úgy fogalmaznak, "gusztustalan szavakkal és átmázolt képekkel gyalázzák az embert, akinek az őseik is csak hálával tartoznának. Mert kedves liberálisok, kisebbségi és homoszexuális “urak” a ti családotokat is Horthy Miklós mentette meg, is ezért születhettetek meg.Tisztelettel javasoljuk: fessétek át más festményét, vonuljatok azzal! Undorító, amit és ahogyan csináltok. Vegyetek vissza ebből a stílusból és mélyedjetek magatokba!"

Kimaradt?