Fojtogatással vádolják a csíkszeredai polgármestert

Azzal gyanúsítják Ráduly Róbertet,  Csíkszereda RMDSZ-es polgármesterét, hogy fojtogatni kezdte egyik párttársát és kollégáját, Csucsi András Róbert városi tanácsost. Az áldozat feljelentést tett a rendőrségen és az ügyészségen.

A feljelentő szerint Ráduly több ízben is agresszívan nyilvánult meg a helyi tanácsosokkal szemben, sőt az egyik alpolgármesterrel szemben is erőszakos volt. Egy június 24-i RMDSZ-ülésen Csucsi András Róbert egy helyi lakos panaszát tette szóvá a polgármesternek. Ennek következtében előbb vita kerekedett, durva szavak hangzottak el, majd Ráduly a tanácsos mögé állt és szorongatni kezdte a nyakát. A jelenlévők megdöbbenten nézték a történteket – olvaható a feljelentésben, amely szerint az agressziónak fizikai nyoma is maradt.

A megyei rendőrség szóvivője, Gheorghe Filip megerősítette: a benyújtott panaszt megkapták, és megkezdik a nyomozást az ügyben. Az ügyészség szintén megerősítette, hogy bántalmazás gyanújával bűnvádi vizsgálatot indítottak a polgármester ellen.

Ráduly bocsánatot kért

A Hotnews.ro úgy tudja, a városi tanácsosok közül senki nem mert beszélt az incidensről, mert tartanak Rádulytól. Antal Attila alpolgármester ugyan elmondta, hogy ezen a bizonyos ülésen jelen volt, ám nem erősítette  meg és nem is tagadta, hogy fojtogatás történt. Szőke Domokos alpolgármester, akit a portál szerint korábban szintén bántalmazott Ráduly, azt mondta: nem kívánja kommentálni a történteket.

Ráduly Róbert az MTI-nek elismerte, hogy a múlt keddi önkormányzati frakcióülésen "nem tűrte el képviselőtársa sértegetését", de hozzátette, az ügyet lezártnak tekintette az e hét keddjén tartott frakcióülés után, amelyen alaposan átbeszélték a történteket, és többször is bocsánatot kért képviselőtársától.

A székelyhon.ro úgy tudja, a torkon ragadott tanácsos „Borbolyhoz hasonló pántlikavágónak” nevezte Rádulyt, aki a portálnak úgy fogalmazott, „az elhangzott kijelentésekre a képviselőt hátulról nyakon ragadtam. Azt gondolom ma is, hogy joggal kaptam fel a vizet, mert nálam is mindennek meg van a határa”.

Kapcsolódók

Kimaradt?