Előzetes letartóztatásban marad Mircea Băsescu

Elutasította péntek este a Bukaresti Ítélőtábla Mircea Băsescu fellebbezését, így az államfő öccse harminc napos előzetes letartóztatásban marad. Nem helyezik szabadlábra állítólagos bűntársát, Marian Căpățînă üzletembert sem.

Az államfő öccsét egy hete vették őrizetbe. Mircea Băsescu az ügyészek szerint 2011 és 2012 között 250 ezer euró kenőpénzt fogadott el egy feljelentőtől. Egy ismert alvilági figura, Sandu Anghel fiának állítólag megígérte, hogy közbenjár testvére révén az akkor előzetes letartóztatásban lévő édesapjának kiszabadításáért. Az ügyészek szerint  Marian Căpățînă közvetíti szerepet vállalt az ügyben.

Egy rejtett kamerával készített felvételen az előzetesben lévő Sandu Anghel - akit Bercea Mondialként is emlegetnek - fia elmondta, hogy 350 ezer eurót, majd 250 ezer eurót juttatott el Mircea Băsescunak, és szemrehányást tett neki, hogy még mindig nem beszélt bátyjával, Traian Băsescuval. Az államelnök öccse kijelentette a felvétel szerint, hogy a két összeg közül csak az egyik jutott el hozzá. 

Kapcsolódók

Kimaradt?